Centralortens pedagogiska omsorg

Om ditt barn är sjukt

Är ditt barn sjukt eller har det fått löss? Meddela oss när barnet är sjukt och när barnet kommer tillbaka till förskolan/familjedaghemmet efter sjukdom.

Råd från Barnhälsovården

• Barnen måste orka med vistelse både ute och inne på förskolan/familjedaghemmet. Tänk på att en dag på förskolan/familjedaghemmet är intensivare än hemma.
  • Har barnet feber, ögoninfektion eller magsjuka ska de stanna hemma. Vid feber ska barnet stanna hemma en feberfri dag utan Alvedon.
  • Vid magsjuka ska barnet vara hemma två dygn efter sista kräkning för att inte smittan ska spridas vidare.
  • När barnet äter penicillin ska det vara hemma de tre första dagarna av kuren.

Löss

Om ditt barn har fått löss så är Vårdguiden på 1177länk till annan webbplats en bra informationskälla.