Centralortens pedagogiska omsorg

Så arbetar vi

I den pedagogiska omsorgen tar vi emot barn i hemmen. Vi följer Skolverkets allmänna råd för pedagogisk omsorg.

Under våren och hösten får de större barnen gå på "Mulleskola" som bedrivs i samarbete med Friluftsfrämjandet. Mulleskolan har vi varje vår och höst. Under sex veckor går vi ut i naturen. Vi är ute cirka två timmar varje gång och har vi tur träffar vi på Mulle. De får även en "Hitta Vilse"-dag, Civilförsvarets utbildning för barn.

På tisdag förmiddag och fredagar träffas vi i grupplokalen och jobbar med vårt tema. Också lediga 4-5 åringar är välkomna till tisdagsgruppen

Eftersom barnens behov styr våra scheman har vi ofta mer än fyrtiotimmars vecka. När vi tar ut denna mertid är våra barn i grupplokalen. Till vår hjälp har vi två pooltjänster som arbetar i vår grupplokal.

Torgun Lagerqwist

Dagbarnvårdare