Tomaslundsskolan

Grundsärskola

Grundsärskolan finns i grundskolans lokaler och vi arbetar tillsammans med grundskolan på flera olika sätt.

Samverkan sker mellan förskola, grundskola och grundsärskola beroende på elevernas behov och förutsättningar.

I varje klass arbetar klasslärare som är speciallärare/specialpedagog och elevassistenter.

I grundsärskolan undervisas eleverna i stort sett i samma ämnen som i grundskolan. I träningsskolan arbetar vi med undervisning i ämnesområden, som kommunikation, vardagsaktiviteter med flera.

Särskolans uppdrag är att bidra till elevernas utveckling så de utvecklas i sina kunskaper
och förmågor så långt som möjligt.

I kursplanerna görs en uppdelning av ämnena, men i skolan arbetar vi ofta ämnesöverskridande. Det vill säga att vi arbetar med flera ämnen samtidigt på lektionerna, i teman och i olika projekt.