Tomaslundsskolan

Elev- och föräldrasamverkan

Från och med i år återupptar vi skolrådet.

Skolråd

I skolrådet sitter representanter för Tomaslundskolan, rektor och föräldrarepresentanter från alla skolans klasser deltar. Protokollet från senaste skolrådsmötet kommer att finnas att läsa här på hemsidan.

Har du frågor till skolrådet, hör av dig till din skolrådsrepresentant i respektive klass eller till Tomaslundsskolans representant.

Elevråd

Rektor samt två representanter från varje årskurs från och med årskurs två är med på elevrådet. Eleverna får lära sig att följa hur ett strukturerat möte går till.

På elevrådet tar eleverna upp aktuella frågor och funderingar som de diskuterat på respektive klassråd.

Kontaktpolitiker

Vetlanda kommuns förskolor, familjedaghem och skolor har en eller flera egna kontaktpolitiker.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Du kan vända dig till din kontaktpolitiker när du vill framföra åsikter om eller diskutera hur verksamheten fungerar.

Det finns riktlinjer för kontaktpolitikernas uppdraglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Riktlinjerna är fastställda av barn- och utbildningsnämnden.

Kontaktpolitikerns främsta mål är

• att följa och bli förtrogen med verksamheten i förhållande till vad som bland annat anges i kommunala och nationella styrdokument
  • att främja goda relationer mellan arbetsgivare, arbetstagare, barn, elever, hem och anställda.

Sofie Lilja

Skoladministratör