Norrgårdsskolan

Skolbibliotek

Vi är stolta över vårt nya skolbibliotek!

Vi har köpt massor av nya böcker och vi har flyttat in i ett nytt rum som tillkom vid utbyggnaden av skolan. Samarbetet och besöken på biblioteket i stan har inte alls upphört, men eftersom det är ganska långt att gå till biblioteket är det i första hand de äldre eleverna som går dit.

Vi har nu ett relativt stort utbud av böcker i vårt eget skolbibliotek. Det är böcker som passar för olika åldrar och varierad läsförmåga. När vi köper nytt försöker vi att välja böcker i olika genrer. En del barn gillar spänning och fantasy, andra föredrar humor och tokigheter medan andra tycker om att läsa relationsberättelser. Det är viktigt att alla hittar sina favoriter. I förslagslådan finns möjlighet för barnen att ge egna förslag på inköp av böcker.

Vi fortsätter att utveckla vårt skolbibliotek. Det är genom att läsa som vi blir bättre läsare!