Vetlanda
Musikskolan
Huvudmeny
Hem
Lyssna

Instrument och sång

På musikskolan kan du lära dig att spela ett musikinstrument eller sjunga, något du kan ha glädje av hela livet. Det kan vara början till en livslång hobby eller en yrkesutbildning.

Undervisningen sker i din egen takt och du jämförs bara med dig själv. Om du är ambitiös kan vi garantera dig att du kommer att göra framsteg. Det är roligt att spela och sjunga och ju mer man kan desto roligare blir det!

Alla kan lära sig att spela ett instrument, men man måste lägga ner en del tid på att öva mellan lektionerna. Det handlar inte om så långa träningspass, men man bör träna varje dag.

Medaljkampen är musikskolans tävling som alla kan delta i. Du börjar med att öva 150 dagar i följd och får då en bronsmedalj. Sedan fortsätter tävlingen och du har möjlighet att erövra silver- och guldmedalj.

Hyra eller köpa instrument?

När man skaffar sig ett musikinstrument kan man

  • hyra från en musikaffär
  • hyra från musikskolan (gäller inte alla instrument)
  • låna av någon man känner som har slutat spela
  • köpa begagnat
  • köpa nytt

Om du ska köpa instrument, nytt eller begagnat, så ha inte för bråttom. Tag kontakt med musikskolans lärare och be om råd. Marknaden är full av dåliga instrument.

Musikintresset är mycket stort i Vetlanda. Tyvärr har vi kö till flera instrument. Är du tveksam till vilket instrument du ska välja, satsa då på ett som inte har så lång kö.

Du som har gått musikskolans grundkurs har förtur i kön, men du måste kanske ändå vänta ett tag innan du kan börja spela.

Klicka dig vidare och läs vår presentation av olika instrument och sång.

Välkommen till spelglädjen hos oss på musikskolan!

Kontakt

Leif Pettersson

Rektor
Grundskoleområde, Barn och Utbildning
Telefon: 0383-974 29, 072-529 68 59
leif.pettersson@vetlanda.se

Senast uppdaterad 2016-05-09

Synpunkter och klagomål

Musikskolan
Lasarettsgatan 7
574 32 Vetlanda
Telefon: 0383-974 94

Verksamheten drivs av
Vetlanda kommunlänk till annan webbplats
Telefon växel: 0383-971 00