Mogärdeskolan f-6

Skolbibliotek

Välkommen till Mogärdeskolans bibliotek där du som elev, lärare och annan skolpersonal kan söka information i böcker, med dator och i tidningar och tidskrifter!

Biblioteket ligger i mitten av skolans huvudbyggnad, på andra våningen. Inne på skolbiblioteket försöker vi hålla en trivsam atmosfär där aktiviteter som läsning, informationssökning, grupparbeten och folk som vill sitta och umgås får ta lika stor plats.

På skolbiblioteket kan du hitta läsning för både skola och fritid. Biblioteket rymmer över 6 000 böcker och beståndet förnyas hela tiden. Skön- och facklitteratur är indelad efter samma system som på svenska folkbibliotek och för att förtydliga genre-tillhörighet är vissa av böckerna även märkta med färger för att visa på om de tillhör sport, deckare, fantasy, skräck, häst, kärlek eller lättläst.

Vi prenumererar på ett flertal tidningar och tidskrifter som kan läsas på biblioteket. På biblioteket finns även kopiator och datorer avsedda för skolarbete.

MIK-bibliotek

Vår skolas bibliotek är ett MIK-bibliotek och jobbar med MIK, medie- och informationskunnighet.

• Måndagar klockan 8.00-15.30
  • Tisdagar klockan 8.00-15.30
  • Onsdagar klockan 8.30-16,30
  • Torsdagar Stängt
  • Fredagar stängt

Talböcker

På Mogärdeskolan finns två särskilda DAISY-spelare som klarar av att spela upp talböcker. Dessa kan elever låna vid behov. I biblioteket finns ett mindre urval talböcker att låna.