Kvillsfors skola

Fritidshem

Vårt fritidshem arbetar sedan flera år utifrån ett utomhuspedagogiskt perspektiv. Vi utvecklar vår gård tillsammans med barn och föräldrar. Sedan 2012 är vi ett Grön Flaggcertifierat fritidshem.

Vi på Kvillsfors fritidshem arbetar med utomhuspedagogik på olika sätt. Vi månar om vår utemiljö och gård, som vi har tillsammans med Kvillsfors förskola. Barn och föräldrar har bidragit med idéer och arbete för att göra gården ännu bättre.

Som en naturlig fortsättning på miljöarbetet har vi gått med i Grön Flagg. Det är ett verktyg för att arbeta med hållbar utveckling i skola och förskola. Det är stiftelsen Håll Sverige Rent som har utvecklat Grön Flagg. Vi väljer ett tema och utvecklingsområde och arbetar sedan med det under en period. I år arbetar vi med vårt femte tema, Konsumtion. Tidigare teman har varit Kretslopp, Livsstil, Hälsa och Vatten samt närmiljö.

Vi har 18 barn inskrivna och vi har öppet 05.30-17.30

Önskar du kontakt med personal på fritids går det bra att e-posta eller ringa, telefon 0383‑967 59.

Pia Kristedal-Asp

Fritidspedagog