Korsberga skola

Fritidshem

Du når oss på fritids på telefon 0383‑965 33.

Vårt fritidshem ligger placerat på skolan, med fantastisk omgivning och närhet till skog, vår alldeles egen skolskog, pulkabacke, och en allmänt rik utemiljö på vår skolgård. Vi har tillgång till gymnastiksal praktiskt taget när vi vill, sommar som vinter kan vi enkelt att ta oss till sjö för både skridskoåkning, fiske och bad. Vi har även tillgång till träslöjdslokalen. Vintertid har vi tillgång till byns stora pulkabacke med tillhörande vindskydd och grillplats samt en isbana. För oss är det viktigt att vi möter barnen, därför tar vi emot barnen både morgon och eftermiddag då finns det tid att prata lite och vi kan delge dagens aktiviteter.

Vi alla brinner för det innehåll vår verksamhet har. Det är viktigt för oss att komplettera hemmet. Det vill säga utelek, skog, frisk luft, lek med jämnåriga samt försök att skapa rum för vila (lugn tid). Dessa aktiviterer sätts i ett "första rum" då vi tror att det inte har så stor plats i tidsschemat efter en lång arbetsdag för föräldrarna.

Hos oss strävar vi efter en VI känsla, där ALLA ska känna trygghet och trivsel. Vi arbetar också med att få en trivsam miljö,där vi tillsammans hjälps åt att hålla rent omkring oss, samt vara rädda om våra egna och andras saker.

Vi jobbar på Korsberga fritidshem

• Ann-Charlotte Dahlberg