Björkö skola

Fritidshem

På Björkens fritidshem sätter vi positiv kamratskap och barns delaktighet i verksamheten i fokus.

Fritids erbjuds mellan 06.00-17.15. Vid öppnar och stängningar samverkar vi med Lindens förskola. Barnens närvarotid på fritids är lika med föräldrarnas arbetstid/studietid plus restiden som behövs. Tid för lämning och hämtning ska ingå i tiderna, som skrivs in i dexter.

I fritidshemmets lokaler har vi ett större rum där det finns utrymme för att måla, pyssla eller spela. Det finns även ett kuddrum /samlingsrum och en hall där det finns olika byggmaterial. Fritidshemmet har tillgång till en gympasal och en skolgård som består av mycket naturmaterial. Eleverna har mycket fri lek, men det erbjuds nästan alltid någon styrd aktivitet. Aktiviteterna styrs av elevernas intresse.

Vi nås lättast via telefon men om ingen svarar går det även bra att tala in ett meddelande på telefonsvararen.

Elevinflytande

Vi har fritidsråd med jämna mellanrum för att öka elevernas inflytande över verksamheten och göra dem medvetna över det demokratiska samhället.

Om ditt barn inte kan komma till fritids

Om ditt barn är sjukt eller av annan anledning inte kan komma till fritids är vi tacksamma om du som målsman anmäler det i Vklass eller ringer och meddelar det snarast.

Våra mål

• Att barnen ska uppleva en positiv kamratskap.
  • Att barnen känner sig delaktiga i verksamheten.

Eva Andersson

Fritidspedagog