Björkö skola

Elev- och föräldrasamverkan

På Björkö skola har vi bra elev- och föräldrasamverkan med ett väl fungerande elevråd och samråd. Skolan har också egna kontaktpolitiker som du kan kontakta om du vill.

Elevråd

I elevrådet på Björkö skola finns en representant från varje klass, från förskoleklass till årskurs 6.

Elevrådet träffas en gång i månaden. Ärenden som tas upp i elevrådet kommer till stor del från de olika klassråden. Vissa ärenden behandlas i elevrådet och vissa går vidare till skolrådet.

Elevrådet har en vald ordförande och sekreterare. Ledare för elevrådet är Carin Henrysson.

Kontaktpolitiker

Vetlanda kommuns förskolor, familjedaghem och skolor har en eller flera egna kontaktpolitiker.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Du kan vända dig till din kontaktpolitiker när du vill framföra åsikter om eller diskutera hur verksamheten fungerar.

Det finns riktlinjer för kontaktpolitikernas uppdraglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Riktlinjerna är fastställda av barn- och utbildningsnämnden.

Kontaktpolitikerns främsta mål är

• att följa och bli förtrogen med verksamheten i förhållande till vad som bland annat anges i kommunala och nationella styrdokument
  • att främja goda relationer mellan arbetsgivare, arbetstagare, barn, elever, hem och anställda.

Eva-Marie Strååth

eva-marie.straath@vetlanda.se