Bäckseda skola

Undervisningsmetoder

Två av framgångsrika metoder i undervisningen är cirkelmodellen och variationsteorin som planeras upp gemensamt i kollegiet.

Hur kan vi öka måluppfyllelsen i skolan? För att eleven ska kunna tillgodogöra sig innehållet i undervisningen krävs det att eleven känner trygghet i gruppen. Därför är basgrupper med fyra till sex elever i varje grupp ett bra arbetssätt att starta upp terminen med. Därmed minskar också risken att någon elev ska hamna utanför gemenskapen.

Genom att använda oss av undervisningsmetoder som har vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet har våra elever alla förutsättningar att lyckas i skolan genom att bygga upp en djupare förståelse för innehållet i undervisningen.

För att höja måluppfyllelsen har personalen under drygt två och ett halvt år har fått kompetensutvecklinglänk till annan webbplats i både Cirkelmodellen och Variationsteorin.