Bäckseda skola

Skolbiblioteket

Vi har ett skolbibliotek på skolan.

På skolan finns ett bibliotek för skolans elever och lärare.

Skolans bibliotek är öppet hela skoldagen och alla ska känna sig välkomna.

Biblioteket används också till sagostunder för de yngsta eleverna, de består av olika teman som är aktuella, till exempel värdegrundfrågor.

Boksamtal och uppföljningssamtal på elevernas lästa böcker sker gruppvis i biblioteket. Vid dessa besök får eleverna berätta, samt skriva bokrecensioner om sina böcker för övriga.

Här finns ett stort utbud av lämplig skönlitteratur för alla åldrar. Det finns även faktaböcker inom olika ämnen. Genom att inspirera och sporra eleverna till läsning läggs grunden till läsförståelse. Detta utvecklar kunskaper i samtliga ämnen där svenska språket lägger grunden till kunskapsinlärning.

Vi har en öppen datasal strax bredvid biblioteket. Ibland arbetar våra elever i datasalen med arbete i biblioteket. Då är det viktigt vi visar varandra respekt genom att ha en låg ljudnivå.