Tändhattens förskola

Föräldrasamverkan

Dialog och samverkan med föräldrar är viktigt för verksamheten. Två gånger per termin har vi skolråd på förskolan. Då träffas föräldrarepresentanter, personal och förskolechef. Förskolan har också egna kontaktpolitiker som du kan kontakta om du vill.

För att barnen ska uppleva förskolan som positiv är det nödvändigt med ett gott samarbete mellan föräldrar och personal. Relationen ska bygga på öppenhet och respekt, samt ge föräldrarna möjlighet till inflytande i verksamheten.

Det gör vi genom:

• att ge barn och föräldrar en bra inskolning
  • den dagliga kontakten med föräldrarna
  • utvecklingssamtal
  • föräldramöte
  • skolråd, två föräldrarepresentanter/avdelning

Kontaktpolitiker

Vetlanda kommuns förskolor och skolor har en eller flera egna kontaktpolitiker. Du kan vända dig till din kontaktpolitiker när du vill framföra åsikter om eller diskutera hur verksamheten fungerar.

Det finns riktlinjer för kontaktpolitikernas uppdraglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Riktlinjerna är fastställda av barn- och utbildningsnämnden.

Kontaktpolitikerns främsta mål är

• att följa och bli förtrogen med verksamheten i förhållande till vad som bland annat anges i kommunala och nationella styrdokument
  • att främja goda relationer mellan arbetsgivare, arbetstagare, barn, elever, hem och anställda.

Ann-Kristin Gidius

Ann-Kristin.Gidius@vetlanda.se