Stensåkra förskola

Myran

På Myran är barnen mellan 2 och 3 år

Vi lägger stor vikt vid värdegrundsarbetet. I leken tränar barnen på det sociala samspelet där alla ska känna att de är lika mycket värda. Vi arbetar mycket med empati, så att barnen från början lär sig hur man är en bra kompis. Vårt mål är att barnen ska få en rolig, trygg, utvecklande och stimulerande verksamhet där barn och vuxna lär tillsammans.

Vi erbjuder olika lekmiljöer efter barnens intresse som stimulerar barnens lek och lärande.

En dag kan innehålla:

• sånger och ramsor
  • lekar
  • flanosagor
  • skapande aktiviteter
  • rytmik och rörelse
  • utevistelse

Varje vecka lämnar vi gården för att upptäcka närmiljön, skogen eller någon lekplats.

Förskolans gemensamma projekt detta år är naturvetenskap. På Nyckelpigan och Fjärilen vill vi väcka barnens intresse för naturen. Vi hör ihop med varandra och med annat som växer, gror, porlar och kryper.