Smedjans förskola

Föräldrasamverkan

Dialog och samverkan med föräldrar är viktigt för verksamheten. Förskolan har också egna kontaktpolitiker som du kan kontakta om du vill.

För att varje barn ska uppleva förskolan positiv är det viktigt med ett gott och förtroendefullt samarbete mellan föräldrar och pedagoger. Inskolningen hos oss är oftast under två veckor. Under inskolningen lär barn, föräldrar och pedgoger känna varandra och du som förälder får insyn  i vår verksamhet.

Vi har förmånen att dagligen träffas naturligt vid hämtning och lämning. Samtalen mellan dig och pedagogerna är av stor betydelse för att vi tillsammans ska kunna tillgodose just ditt barns behov och önskningar på bästa sätt. Förskolan har olika former av föräldraträffar såsom utvecklingssamtal och föräldramöten, det anordas också sommarfest och Lucia.

Just nu håller vi på att utarbeta nya forum för föräldrasamverkan.

Kontaktpolitiker

Vetlanda kommuns förskolor och skolor har en eller flera egna kontaktpolitiker. Du kan vända dig till din kontaktpolitiker när du vill framföra åsikter om eller diskutera hur verksamheten fungerar.

Det finns riktlinjer för kontaktpolitikernas uppdraglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Riktlinjerna är fastställda av barn- och utbildningsnämnden.

Kontaktpolitikerns främsta mål är

• att följa och bli förtrogen med verksamheten i förhållande till vad som bland annat anges i kommunala och nationella styrdokument
  • att främja goda relationer mellan arbetsgivare, arbetstagare, barn, elever, hem och anställda.

Pia Revling-Löfkvist

Förskolechef