Skirö förskola och fritidshem

Så arbetar vi

Vi har både förskola och fritidshem hos oss. Förskolan är i en enplansvill och fritidshemmet är i en lägenhet nära förskolan.

Förskolan

Omsorg om miljö och natur och en positiv framtidstro är viktigt. Det är också viktigt att alla barn blir sedda och får tid till egen lek.

Under den varma delen av året lagar vi lunch och äter den ute en gång i månaden.

Vi vill genom vårt arbete med Grön Flagglänk till annan webbplats förmedla en positiv framtidstro och lära barnen vad vi kan göra för att värna om vår miljö. Att ta hänsyn till växter och djur och givetvis till varandra. Inom Grön flagg finns olika utvecklingsområden och de jobbar vi med på olika sätt. Barn som är ute mycket i naturen lär sig att vara rädda om den!

Grön Flagg målen 2017-2018 är:

• Utveckla barnens medvetenhet kring bilder
  • Hur hushållar vi med jordens resurser?
  • Vänskap
    Förskolan kommer att delta i Projektet Bilderbokens möjligheter.

Veckoplanering

• Måndag: Morgonsamling och fria aktiviteter
  • Tisdag: Morgonsamling och aktivitet/fria aktivteter
  • Onsdag: Morgonsamling och aktivitet/fria aktiviteter
  • Torsdag: Morgonsamling och aktivitet/fria aktiviteter
  • Fredag: Morgonsamling och fria aktiviteter

Hösten 2017

Under oktober och november arbetar vi med bilderbokens möjligheter. Vi har boksamtal med barnen där vi läser en bok och samtalar om bilderna, texterna, författaren och illustratören. vi focuserar på Maria Nilsson Thores böcker och på tema vänskap.

Fritidshem

Barnen som går på fritids har tillgång till förskolans gård med redskap och cyklar, och så kojorna i skogen förstås. När det är skollov gör vi utflykter och hittar på lite extra.

Om det är få barn både på förskolan och fritidshemmet samarbetar vi och är då oftast i förskolans lokaler.

Eric och Eli läser för Julia

Eric och Elin läser för Julia.

Barnen målar ute.

Inspirerade av boken Alla tre på förskolan Ärtan vill barnen måla ute.

Barnen leker ute

Utelek