Vetlanda
Myresjö förskola
Huvudmeny
Lyssna

Hösten är här - eller är den?!

Nu är vi igång igen efter en skön sommar, fast vi fortsätter ju att njuta av det underbara september vädret också. Det har varit en hel del förändringar här på förskolan och det har tagit lite tid för oss att hitta våra platser och en bra rytm. Men nu flyter allt på bra och vi har roliga dagar tillsammans.

Vi valde att ändra om lite på avdelningarna inför hösten då de barn som är födda 2011 var så många att det inte kunde vara en avdelning utan vi valde att göra en storavdelning med barnen födda 2011, 2012 och några 2013 - tillsammans är vi Regnbågen. Loppan och Spindeln gjorde vi till två avdelningar för 1-3 åringar.

På Loppan och Spindeln har det varit många inskolningar. Det är spännande med de nya barnen som undersöker allt inne och ute. De större barnen har bland annat varit iväg i skogen och på lekplatsen.

På Regnbågen har barnen hjälpt till, utomhus, att avsluta lite projekt vi började med i våras! Vi har målat soffan vi byggde av lastpallar och även kabeltrumman fick lite färg - den ska bli en brandbil. Inomhus har barnen upptäckt snicken, här skapas det massor av olika saker.

På Rengbågen har vi tillgång till två avdelningar, Sländan och Flugan. Vi har valt att servera all mat på en avdelning, Flugan. Till frukost och mellanmål har vi buffé där barnen själva får ta det de vill ha, till lunch sitter vi och serverar maten vid borden. När inte avdelningen används till mat så sitter gärna barnen och leker med lego, pusslar, spelar, pärlar, degar m.m.

På den andra avdelningen finns inga bord för just mat. Utan här är det lekmiljöer överallt. Vi pedagoger började skapa lite miljöer innan barnen kom sedan har barnen fått vara med och ändra i dem och framöver så ändrar vi dem beroende på barnens intresse.

Relaterade länkar

Kontakt

Maria Ek

Förskollärare
Förskoleområde, Barn och Utbildning
Telefon: 0706-286 593, 072-517 65 91
Maria.Ek@vetlanda.se

Senast uppdaterad 2016-10-04

Synpunkter och klagomål

Myresjö förskola
Höjdgatan 2
570 13 Myresjö
Telefon: 070-642 65 92

Verksamheten drivs av
Vetlanda kommunlänk till annan webbplats
Telefon växel: 0383-971 00