Myresjö förskola

Hur lång tid tar det för vatten att frysa?

Det är kallt ute och vi pratade om hur mycket kläder man behöver ha på sig när man går ut. Barnen var medvetna om att man måste ha mycket kläder på sig annars fryser man. Men hur kan man veta hur kallt det är? Vi funderade på om vatten fryser ute nu! Det måste testas - hur gör vi det? Vi kan ju inte bara hälla ut vatten i snön då ser vi ju inte när det fryser. Vi bestämde oss för att hälla vatten i påsar (vilket vi inte hade så det blev plasthandskar istället!) och så hällde vi i lite karamellfärg också så de syntes bättre.

Vi la ut handskarna i snön när vi var färdiga och så gick vi och hade samling, åt lite frukt och klädde på oss. När vi kom ut kände vi på handskarna men de hade inte hunnit frysa. Vi hängde upp dem i träden istället så vi kunde se dem och så gick vi och lekte.

Eller rättare sagt så gick vi till brevlådan och tittade om vi hade fått någon post. Där fanns en katalog med massa lekredskap och så fanns det ett paket till barnen på Loppan!!! Det öppnade vi precis innan maten (innehållet är hemligt än så länge :) )

Så gick vi till den stora backen som ligger precis utanför grindarna till förskolan. Vi åkte frammåt och bakåt och nästan upp och ner också. Både barn och pedagoger hade jätteroligt. Vi blev helt slut av att springa upp för backen.

När vi hade städat undan alla pulkor och var redo för att gå in var vi och kände på handskarna igen. Nu hade de börjat bli lite stela men inte helt och hållet.

När de första barnen gick hem vid 14-tiden var de framme och kände på dem igen och då minsann hade de stelnat och det var is i hela handsken!

Maria Ek

Maria.Ek@vetlanda.se