Målaregårdens förskola

Blåbär

På avdelningen Blåbär är barnen 4-5 år gamla, just nu är vi 19 barn i gruppen.

Vårt gemensamma tema i huset är naturvetenskap och vi på Blåbär håller just nu på och utforskar skogen och allt som finns där. Vi håller för tillfället på att skapa en naturvägg tillsammans där fokus ligger på att följa årstiderna och förändringarna som sker. Vårt arbete är projektinriktat och genomsyrar hela barnens dag på förskolan.

På vår avdelning utgår vi från barnens egna tankar och intressen och låter deras idéer styra vår riktning i arbetet med dem. Vid några tillfällen varje vecka delar vi in barnen i två grupper för att på så sätt kunna ge varje barn möjligheten att vara delaktig och tillgodose varje individ på bästa sätt. Vi utforskar alla tillsammans och lär av varandra.

Vi lägger stor fokus på att våra olika lärandemiljöer ska utvecklas och följa det barnen är nyfikna på.