Lindens förskola

Om ditt barn är sjukt

Är ditt barn sjukt eller har det fått löss? Meddela oss när barnet är sjukt och när barnet kommer tillbaka till förskolan efter sjukdom.

Sjukdom

Om barnet blir sjukt under dagen kontaktar vi er. Diskutera gärna med personalen hur länge det är lämpligt att barnet stannar hemma.

Är du själv sjuk har du möjlighet att utnyttja din plats i barnomsorgen, dock inte vid smittsamma sjukdomar, exempelvis magsjuka.

Råd från Barnhälsovården

• Barnen måste orka med vistelse både ute och inne på förskolan. Tänk på att en dag på förskolan är intensivare än hemma.
  • Har barnet feber, ögoninfektion eller magsjuka ska de stanna hemma. Vid feber ska barnet stanna hemma en feberfri dag utan Alvedon.
  • Vid magsjuka ska barnet vara hemma två dygn efter sista kräkning för att inte smittan ska spridas vidare.
  • När barnet äter penicillin ska det vara hemma de tre första dagarna av kuren.

Löss

Om ditt barn har fått löss så är Vårdguiden på 1177länk till annan webbplats en bra informationskälla.