Häggska förskolan

Måltider

Måltiderna bidrar till att ge barnen en positiv upplevelse av måltider och en naturlig inställning till mat. Vi arbetar aktivt i våra förskolor för att både maten och måltidsvanorna ska vara så bra som möjligt.

Vid varje lunch serverar vi sallad, knäckebröd, mjölk, vatten och frukt.

Maten i förskolan

Hem och familj, du som förälder, har naturligtvis det grundläggande ansvaret för barnets matvanor, men förskolan har stor möjlighet att på ett positivt sätt främja matvanorna hos ditt barn. Läs mer på Vetlanda kommuns webbplats om hur kommunen jobbar med maten i förskolanlänk till annan webbplats.

Frukost

Gröt (havregrynsgröt eller mannagrynsgröt) eller fil/yoghurt och smörgås med pålägg.

Frukt serveras på förmiddagen

Lunch

Lunchen till Lille Skutt och Bamse  lagas på avdelningen Lille Skutt. Vi lagar maten från grunden och bakar bröd i mån av tid. Grönsaker serveras kokta och naturella var för sig för att barnen ska kunna smaka på alla. I övrigt följs råden från Livsmedelsverket och "Bra mat i förskolan och skolan" vilket innebär att vi sällan serverar sötsaker och smaksatta mjölkprodukter.

Mellanmål

Smörgås, mjölk och frukt.

Allergier

Vi serverar inga maträtter som innehåller nötter, mandel, jordnötter eller sesamfrön. Det är ett gemensamt beslut för alla förskolor och skolor i Vetlanda kommun. (Handlingsplan Bra mat i förskolan och skolan). Tänk på detta om du vill bjuda på något vid födelsedagar eller dylikt.

Om ditt barn behöver specialkost måste du ansöka om det på en särskild blankett.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Marina Lundh

Kock