Forngårdens förskola

Rutiner och trivselregler

Vi har aktiviteter varje dag på förskolan. Ibland firar vi något barns födelsedag och ibland är vi i skogen. Sedan är det roligt att ha lärande lek också.

Kläder och blöjor

• Barnet ska ha oömma kläder för både inomhus‐ och utomhuslek.
  • Kläderna ska vara märkta med barnets namn och anpassade efter vädret.
  • Extrakläder och regnkläder ska finnas.
  • Ta med egna blöjor.

Meddela oss när:

• barnet är sjukt
  • barnet kommer tillbaka till förskolan efter sjukdom
  • barnet uteblir av annan orsak
  • ni blir försenade vid lämning eller hämtning
  • någon annan än vårdnadshavarna ska hämta barnet
  • barnets tider blir ändrade.

Tillfälliga ändringar meddelas personalen. Permanenta ändringar skrivs in i Dexterlänk till annan webbplats.

Födelsedagar

När barnen fyller år tycker vi att det är kul att fira. Vi uppmärksammar barnet genom att det får ett litet paket och vi sjunger en födelsedagssång. Därefter bjuder förskolan på frukt.

Inskolning

När barnet ska börja på förskola är det en stor omställning för både barn och förälder.

Inskolningen görs så varsamt som möjligt. Innan barnet börjar får du som förälder komma på ett inskolningssamtal för att ta del av verksamheten.

Inskolningen omfattar två veckor. Till en början stannar du tillsammans med ditt barn så det blir en trygghet för både barn och förälder. Därefter lämnar du, i samråd med personal, barnet en kort stund, som utökas med tiden.

Inskolningen är av stor vikt både för barn och föräldrar, men även för oss personal. Är ditt barn förberett på att börja på förskola har barnet bra förutsättningar att känna trygghet och att trivas i sin nya miljö tillsammans med nya kompisar och personal. Det är alltid en person som sköter inskolningen för att det ska vara lugnt och tryggt för barnet och föräldern.

Barnet vistas på förskolan när föräldern arbetar eller studerar. Det är den tid man kommer att vara på förskolan till den tid man lämnar förskolan som kommer att vara barnets schema.