Forngårdens förskola

Så arbetar vi

Vår förskola är rolig, trygg och spännande i en stimulerande miljö där fokus läggs vid det livslånga lärandet. Vi vill att alla barn ska känna trygghet och glädje i en "bullerbymiljö" där man gör roliga saker och där lyhörd personal hjälper barnen att känna "Jag kan, jag vill, jag vågar".

Vi öppnar förskolan klockan 6.15 och stänger 17.15, allt efter barnens behov.

Barnet får vara i centrum och vi ser att varje barn är unikt. Barnens olikheter ser vi som en tillgång och vi lär av och med varandra. Vi jobbar också med dokumentation som ett verktyg för att se barnens utveckling, och vi utgår från att barnen vill lära, veta och växa. Se hela inbjudan här (pdf).

Temasamlingar

Under hösten kommer vi att arbeta med temat Våra svenska vilda djur. Vi kommer att fördjupa oss i älgen och avsluta med älgjakt. Efter det fortsätter vi med "hur förbereder sig djuren inför vintern". Vi avslutar terminen med att prata om våra traditioner.

Matematik som en naturlig del i vardagen

Vi väver in matematik i det vi gör på ett lekfullt sätt. Matematik är så mycket mer än att "bara" räkna.

Carina Bergenblad

Förskolechef