Esplanadens förskola

Naturvetenskap och teknik

Vi vill att barnen ska utveckla en nyfikenhet och intresse för naturkunskap och få en bild av att "allt hänger ihop". Vi vill också öka deras medvetenhet och förståelse för natur och miljöfrågor, årstidväxlingar och del av naturens kretslopp.

Under året ger vi barnen möjlighet att undersöka, utforska och se samband i naturen. De utvecklar också respekt och kunnande om djur och växter. Vårt mål är att regelbundet ge naturupplevelser i vår närmiljö för att skapa intresse för skog, djur och natur.

Teknik

Vi  ger barnen möjlighet att utforska och undersöka enkel teknik i vardagen och för att de ska göra det måste vi synliggöra och sätta ord på tekniken. Genom att erbjuda olika byggmaterial vill vi stimmulera och skapa intresse för att konstruera och bygga samt hitta olika lösningar.