Vetlanda
Esplanadens förskola
Huvudmeny
Lyssna

Kluringen

På avdelningen Kluringen går barn som är mellan fyra och sex år gamla. Vi sätter leken i centrum och försöker vara flexibla och spontana. Vi vill att barnen ska vara delaktiga och kunna vara med och påverka vad de vill göra under sin dag på förskolan.

På avdelning Kluringen arbetar Agneta, Anneli, Elisabet och Kristina.

Varje dag har vi en gemensam samling där vi sjunger, ramsar, berättar sagor eller har olika lekar. Tillsammans äter vi också frukt. Här blir alla barn sedda, hörda och benämnda. Vi arbetar med att förstärka gruppkänslan och att alla ska känna sig delaktiga. Vi tar vara på barnens egna idéer på vad de vill göra. 

Varje dag går vi ut och leker. Oftast är vi på vår gård men vårt mål är att gå från gården en dag varje vecka. Då går vi till den närliggande skogen, någon lekpark eller kanske en promenad runt fågeldammen.

Vi lägger stor vikt vid barnens eget skapandet där de får utveckla sin kreativitet och fantasi. Att få undersöka och pröva olika material ger dem erfarenheter i skapandeproccesen.

Samverkan

Vi försöker att samverka och ta vara på de möjligheter vi har till upplevelser i vår närmiljö. Vi går t.ex..på studibesök till olika arbetsplatser, besöker utställningar på muset, går på teater och föräldrar kommer på besök till förskolan för att lära oss eller visa något.

Vi samverkar också med områdets andra förskolor vid arbetsplatsträffar, nätverk och utvecklingsgrupper och firar förskolansdag tillsammans. Vi träffas också under vårterminen med de blivande 6-åringarna från respektive förskola för att de ska lära känna varandra inför skolstarten.

Relaterade länkar

Kontakt

Anneli Albinsson

Förskollärare
Förskoleområde, Barn och Utbildning
Telefon: 0383-965 58, 076-391 83 27
anneli.albinsson@vetlanda.se

Senast uppdaterad 2018-04-27

Navigera vidare

Synpunkter och klagomål

Esplanadens förskola
Bättringsvägen 1
574 34 Vetlanda
Telefon: 0383-965 58

Verksamheten drivs av
Vetlanda kommunlänk till annan webbplats
Telefon växel: 0383-971 00