Bäckseda förskola

Måltider

Måltiderna bidrar till att ge barnen en positiv upplevelse av måltider och en naturlig inställning till mat. Vi arbetar aktivt i våra förskolor för att både maten och måltidsvanorna ska vara så bra som möjligt.

Vid varje lunch serverar vi sallad, knäckebröd, mjölk, vatten och frukt.

Maten i förskolan

Hem och familj, du som förälder, har naturligtvis det grundläggande ansvaret för barnets matvanor, men förskolan har stor möjlighet att på ett positivt sätt främja matvanorna hos ditt barn. Läs mer på Vetlanda kommuns webbplats om hur kommunen jobbar med maten i förskolanlänk till annan webbplats.

Allergier

Här på Bäckseda förskola serverar vi inga maträtter som innehåller nötter, mandel, jordnötter eller sesamfrön. Det är ett gemensamt beslut för alla förskolor och skolor i Vetlanda kommun. (Handlingsplan Bra mat i förskolan och skolan). Tänk på detta om du vill bjuda på något vid födelsedagar eller dylikt.

Om ditt barn behöver specialkost måste du ansöka om det på en särskild blankett.länk till annan webbplats

Lena Rydén

Obehörig Pedagog