Bäckseda förskola

Stranden

Avdelning Stranden har barn i åldern tre till fyra år. Här arbetar Karin Bengtsson, Carolin Haag, Katarina Pettersson.

På stranden vill vi att barnen ska utveckla sin identitet och känna trygghet i den, och lära sig att kunna kommunicera med varandra och samarbeta. Denna termin kommer vi lägga extra fokus på språket, genom sagoläsning, babblarna och teckenkommunikation och skapande i Ateljén.

Så här ser en vecka ut på stranden:

På måndagar samarbetar vi med avdelningarna Gläntan och Skogen. Då har pedagogerna planering och barnen få leka och lära känna de andra barnen i huset.

Tisdagar och onsdagar delar vi barnen i två grupper, Bamse & Emil. Ena gruppen börjar leka ute på gården och den andra har tema aktivitetet inne.

På onsdagar är det sagoläsning med Carina Pettson uppe i vårt bibliotek och skapande-verksamhet i vår ateljé.

Torsdagar: Alla 4-åringar(Kaninerna) i huset träffas och har gemensamma aktiviteter, både på förskolan och i närliggande naturområde. De andra barnen på Stranden går i väg på upptäcksfärd i närområdet.

Vi har middagssamlingar varje dag innan lunch. Veckans värd får välja veckans matramsa och vara med att duka och hämta matvagnen, samt berätta vad det blir för mat.

Vi leker ute på gården både på för- och eftermiddagarna. En gång i veckan går vi från gården till skogen, lekparken eller till ett närliggande naturområde.