Bäckseda förskola

Ängen

Avdelning Ängen är en åldersindelad grupp med barn mellan ett till fyra år. Här arbetar Caroline Axelsson, Marie Johansson, Liselott Åhlund, Isabell Gustavsson och Lena Niklasson.

Vi strävar efter att alla barn ska känna sig trygga, bli sedda varje dag och kunna delta i verksamheten på sina villkor.

En vecka på Ängen innehåller bland annat samlingar med sånger, rytmik, lekar, matematik, språk och experiment. Vi har också månadens sång och ramsa.

Måndagar har vi samarbete med Gläntan, då leker barnen tillsammans ute och inne.

På onsdagar har vi samarbete med 4-åringarna (Bamse) i huset.  Bamse träffas ojämna veckor på förskolan för lek och gemensamma aktiviteter och jämna veckor ute i naturen för olika aktiviteter.

Minst två dagar i veckan delar vi barngruppen i två åldersindelade grupper, både ute och inne. Detta för att skapa möjlighet till samspel och lek mellan barnen i mindre grupper. Vi delar även barngruppen i mindre grupper vid våra temasamlingar.

En gång/vecka går vi från gården. Dag varieras så att alla barn i gruppen har möjlighet att följa med.

Vi besöker vår miljöstation med jämna mellanrum.