Bäckagårdens förskola

Föräldrasamverkan

Dialog och samverkan med föräldrar är viktigt för verksamheten. Förskolan har också egna kontaktpolitiker som du kan kontakta om du vill.

För att varje barn ska uppleva förskolan positiv är det viktigt med ett gott och förtroendefullt samarbete mellan föräldrar och pedagoger. Inskolningen hos oss är oftast under två veckor. Under inskolningen lär barn, föräldrar och pedgoger känna varandra och du som förälder får en inblick i vår verksamhet. Arbetslaget på Bäckagårdens förskola jobbar för ett nära och öppet samarbete med föräldrarna genom:

• Daglig kontakt
  • Dokumentation
  • Föräldramöten
  • Utvecklingssamtal
  • Drop-in

Kontaktpolitiker

Vetlanda kommuns förskolor och skolor har en eller flera egna kontaktpolitiker. Du kan vända dig till din kontaktpolitiker när du vill framföra åsikter om eller diskutera hur verksamheten fungerar.

Det finns riktlinjer för kontaktpolitikernas uppdraglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Riktlinjerna är fastställda av barn- och utbildningsnämnden.

Kontaktpolitikerns främsta mål är

• att följa och bli förtrogen med verksamheten i förhållande till vad som bland annat anges i kommunala och nationella styrdokument
  • att främja goda relationer mellan arbetsgivare, arbetstagare, barn, elever, hem och anställda.

Pia Revling-Löfkvist

Förskolechef