Withalaskolan

Dataprofil

Withalaskolan har under lång tid haft en dataprofil. Det innebär att eleverna inom ramen för skolans egna val får 40 minuters undervisning i digitala verktyg per vecka i årskurs 7 och 8.

Målet är att eleverna ska lära sig hantera olika plattformar, program och appar som ett hjälpmedel och ett arbetsredskap i samband med sina studier och till framtida arbetsuppgifter. Vi diskuterar nätetik och om vad som är rätt och fel på Internet. Vår förhoppning är att eleverna ska bli ansvarstagande nät- och datoranvändare.

Eleverna får lära sig att hantera skriv-, publicerings-, bildspels- och kalkyleringsprogram. Eleverna arbetar även med att effektivt söka och hantera Internet och att använda olika elektroniska databaser. Dessutom får eleverna lära sig enkel fotoredigering och videoredigering via exempelvis Photostory, Moviemaker och Photofiltre.