Tomaslundsskolan

Fritids - Giraffen

Giraffen är en avdelning för elever i grundsärskolan. Du når oss på telefon 0383-577 83.

Ett av våra mål är att ge barnen möjlighet att få prova på olika aktiviteter som berikar deras fritid och deras lärande.

På Giraffen erbjuder vi barnen inne- och utelekar, bakning, skapande med mera. Vi går även på promenader för att barnen ska lära sig att hitta och känna igen sig i närmiljön. Under skolloven försöker vi att ordna lite större aktiviteter, till exempel besök i badhus eller vid badplatser, skogsdagar, gå iväg och åka pulka och grilla korv.

Vi tycker även att det är viktigt för eleverna att de får känna att det är just "fritid"genom att bara vara tillsammans, skoja och busa.

Vår målsättning är att försöka stärka elevernas självkänsla och självständighet utifrån deras egna förutsättningar. Personalen finns som stöd i elevernas möte med andra elever och vuxna.

Vi som arbetar på fritids finns också med under elevernas skoldag.

Vi arbetar mycket med lek som främjar barnets fantasi och kreativitet.

Vi har utevistelse varje dag och gör aktiviteter efter årstid som skogsutflykter, skridskor eller så är vi på gården.

Övrig information

• Ring och meddela fritids ifall det blir ändrade tider/sjukdom.
  • Lovlappar ska alltid lämnas in i god tid.

Doument och månadsbrev

Martina Ljung Nilsson