Ramkvilla skola

Fritidshem

På fritids jobbar Susanne Bergqvist, Erica Hallerboij, Julia Hördegård Madelene Johansson och Anna Rostedt.

Fritids har man rätt till när vårdnadshavare arbetar eller studerar. Du hittar information om hur du ansöker om/byter plats, avgifter med mera på Vetlanda kommuns webbplats.länk till annan webbplats

På fritids ska man lära sig att ta mer ansvar över sig själv. Detta sker successivt i takt med barnets ålder/mognad.

Enligt skollagen ska fritidshemmet erbjuda barn en meningsfull fritid. Förutsättningar för att barnen ska uppleva fritiden som meningsfull är att verksamheten är trygg, rolig och stimulerande där lek och skapande får stort utrymme och formas utifrån barnens ålder, mognad, behov, intressen och erfarenheter. Det innebär att innehållet i verksamheten kommer att variera beroende på barnens erfarenheter, situation, intressen, skolans inriktning eller närmiljön.

Så här ser våra veckor ut på fritids

• Måndagar - fri lek/lek ute, läxläsning 13.10-14.00.
  • Tisdagar - elevplanerad tid i idrottssalen/pyssel
  • Onsdagar - pyssel, fri lek och göra fint grupper, läxläsning kl 13.10-14.00.
  • Torsdagar - sammarbetsövningar, fri lek och lekar ute.
  • Fredagar - skogen/film
Pyssel tillverkat på fritids.