Landsbro skola f-6

Klasser och fritidshem

Du kan läsa mer om respektive klass genom att klicka på dem i menyn. Trollbackens fritidshem i Landsbro har två avdelningar.

Fritidshemmet Trollbacken

Våra avdelningar är Knytt, för barn i förskoleklass och årskurs 1, och Troll, för barn i årskurs 2-6.

Vi har öppet klockan 6.00–17.30.

Vi som arbetar här är Ulrika Carlberg, Ann-Charlotte Lundgren, Jeanette Borg, Marianne Hessel-Karlsson och Carola Simonsson.

På fritids prioriterar vi den egna leken och anser att den är en viktig del av barnens vardag. I leken ges möjlighet att vara sig själv, använda sin fantasi, odla sina egna intryck och bearbeta händelser och intryck samt lära och förstå vuxenvärlden genom rollekar. Barnen utvecklas till självständiga individer som vågar uttrycka sig och prata inför en grupp, stå för sina egna åsikter samt kunna lyssna på och förstå andra.

Vi erbjuder olika aktiviteter och pyssel dagligen. I skapande verksamhet får barnen möjlighet att fritt uttrycka sina känslor. De får även materialkännedom, lär sig hantera olika verktyg samt träna sin finmotorik och koordination. Genom att pussla och spela får barnen lära sig följa regler, samarbeta, koncentration, vänta på sin tur och kanske förlora.

Ulrika Carlberg

ulrika.carlberg@vetlanda.se