Målaregårdens förskola

Blåbär

På avdelning Blåbär är barnen 4-5 år.

På vår avdelning jobbar vi mycket utifrån Leken i Centrum. Vi tycker att det finns så mycket lärande i leken och att det går att väva in det mesta i barnens lek. Några av de viktiga bitarna vi får in i leken är att barnen utvecklar sitt språk, samarbetsförmåga, fantasi och kreativitet. Vi vuxna strävar efter att alltid finnas till hands åt barnen för vägledning och stöd.

Vi utvecklar löpande våra lärandemiljöer. Vi arbetar ständigt med våra värdegrundsfrågor, hur är vi med och mot våra kompisar.

Som gemensamt tema i hela huset har vi valt naturvetenskap och vi på blåbär har valt att fördjupa oss mer inom ämnet luft. Vid några tillfällen varje vecka delar vi barnen i mindre grupper för att göra olika aktiviteter. Detta gör att alla barnen blir mer delaktiga och att vi kan tillgodose varje individ på bästa sätt.

Vid vardagssituationer försöker vi att använda teckenstöd. Genom att förstärka språket med hjälp av tecken tror vi att barnen lättare lär sig att kommunicera med varandra.