Målaregårdens förskola

Avdelningar

Målaregårdens förskola består av tre avdelningar. På Smultron är barnen i åldrarna ett till två år. På Hallon är barnen från två och ett halvt år upp till fyra år. På avdelning Blåbär går de äldsta barnen från fyra års ålder.

Vår grundtanke på Målaregården är en "Vi-känsla". Det vill säga att vi har ett öppet klimat och ett gott samarbete mellan avdelningarna. Detta gynnar barnen vid överskolning mellan avdelningarna då de redan är trygga med miljön samt barn och personal i hela huset.

När förutsättning ges öppnar vi upp mellan avdelningarna för att alla barn ska få möjlighet att välja mellan förskolans samtliga olika lekmiljöer.

I lokalernas mitt finns gemensam tambur, korridor och verkstad där olika slags skapande sker.

Nytt för hösten är vår matsal där vi äter alla tre måltiderna: frukost, lunch och mellanmål.