Bäckseda förskola

Gläntan

Avdelningen Gläntan har barn i åldrarna fyra till fem år. Här arbetar Ann Karlsson, Carina Augustsson, Åsa Lobsien.

Vi strävar efter att alla barn ska känna sig trygga i gruppen och att alla barn ska ha någon att leka med. På vår avdelning delar vi ibland upp oss i två mindre grupper som vi kallar Solen och Regnbågen.

Vi vistas mycket ute i naturen och på vår fina gård med naturtomt.

Gården lämnar vi minst en dag i veckan. Då blir det ”Ängen”, skogen eller en lekplats som vi besöker.

Vid planeringen på måndagar och vissa fredagseftermiddagar samarbetar vi med avdelningen Ängen.

Veckorna på Gläntan innehåller samlingar med sång, musik, berättelser och rörelselekar

Under läsåret 2017/2018 jobbar vi utifrån bilderboksprojektet med tema vänskap.

På onsdagar har vi 4- och 5-årsverksamhet tillsammans med Ängen, Skogen och dagbarnvårdarna. Drakarna (5 år) går iväg till skogen jämna veckor och ojämna veckor träffas de på förskolan för lek och gemensamma aktiviteter. Kaninerna(4 år) träffas ojämna veckor på förskolan för lek och gemensamma aktiviteter och jämna veckor ute i naturen för olika aktiviteter.