Bäckseda förskola

Gläntan

Avdelningen Gläntan har barn i åldrarna fyra till fem år. Här arbetar Ann Karlsson, Carina Augustsson, Åsa Lobsien, Therese Olausson.

Vi strävar efter att alla barn ska känna sig trygga i gruppen och att alla barn ska ha någon att leka med. På vår avdelning delar vi ibland upp oss i två mindre grupper som vi kallar Solen och Regnbågen.

Vi vistas mycket ute i naturen och på vår fina gård med naturtomt.

Gården lämnar vi minst en dag i veckan. Då blir det ”Ängen”, skogen eller en lekplats som vi besöker.

Vid planeringen på fredagar och på fredagseftermiddagar samarbetar vi med avdelningarna  Stranden ochÄngen.

Veckorna på Gläntan innehåller samlingar med sång, musik, berättelser och rörelselekar

Vårt tema under höstterminen 2016 och vårterminen 2017 är Snick & Snack, som är ett värdegrundsarbete.

På torsdagar har vi 4- och 5-årsverksamhet tillsammans med Ängen, Skogen och Stranden. Drakarna (5 år) går iväg till skogen jämna veckor och ojämna veckor träffas de på förskolan för lek och gemensamma aktiviteter. Kaninerna(4 år) träffas ojämna veckor på förskolan för lek och gemensamma aktiviteter och jämna veckor ute i naturen för olika aktiviteter.