Skolans framsida mot Nygatan. Den gamla vita skolbyggnaden som varit skola i mer än hundra år syns tydligt i Vetlanda.

Välkommen till Withalaskolan

Withalaskolan är en 7-9-skola i centrala Vetlanda med runt 380 elever som är fördelade i fyra självständiga och väl fungerande arbetslag. Klasserna består av omkring 20 elever. På skolan finns även två integrerade samverkansklasser och en förberedelseklass.

De fyra arbetslagen är navet i skolans verksamhet. I varje arbetslag finns det mellan fyra och sex klasser. På skolan finns två specialpedagoger som hjälper och stöttar både eleverna och lärarna för att elevernas resultat skall bli så bra som möjligt. Arbetslagen är den naturliga arbetsenheten för personalen och även den plats där man har sin främsta arbetsgemenskap och kollegiala stöd.

Withalaskolan har inom ramen för skolans val dataundervisning en lektion i veckan under årskurs 7-9. Under datalektionerna får eleverna lära sig att hantera Office-program som ger eleverna färdigheter i textbehandling, publicering, kalkylering och presentation. Dessutom får eleverna arbeta med olika databaser samt lära sig hur de effektivt söker på Internet. Vi diskuterar etik på Internet, vad är rätt och fel. Målet är att eleverna skall kunna använda datorn som ett effektivt arbetsredskap, både i sina studier och i framtida arbetssituationer.

GENVÄGAR

Genväg till webbmejl för elever - Office 365
Genväg till Dexter - närvaro
Withalabulletinen

INFORMATION

Sjukanmälan görs på telefon 0383-975 28, genom att målsman anmäler via Dexter eller genom att höra av sig till handledaren. Om ni sjukanmäler via Dexter kan ni använda länken till vänster. Vi önskar att ni gör sjukanmälan varje dag som er ungdom är hemma.

LedighetsansökanPDF

För kort presentation av Withalaskolan PDFklicka på länken.

Länk till Withalaskolans Vännerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Till Vetlanda kommuns startsida
Withalaskolan
Nygatan 30
ostra@vetlanda.se

Vetlanda kommunlänk till annan webbplats.